maandag 3 maart 2014

Exit Minister Hennis!

“D66 en SP zijn ontstemd over Minister Hennis-Plasschaert van Defensie” meldt het AD paniekerig!  Want wat blijkt. “Oorlogsdreiging of niet, onze defensieminister viert carnaval”. En nog wel in het weekend! Een schande! Gelukkig is SP Kamerlid Harry van Bommel in staat de minister tot de orde te roepen. “Je moet niet de indruk wekken feest te vieren als het in de Oekraïne slecht gaat”. “De minister moet beschikbaar zijn voor belangrijke NAVO besluiten”. Ja, stel je voor dat de NAVO in het weekend de oorlog aan Rusland verklaard en Nederland zou dat missen. Dat kan natuurlijk niet. Deze misstanden moeten rigoureus worden aangepakt!
Ik stel dan ook voor dat voortaan de minister van Defensie in het weekend niet meer van het bureau af mag. Je weet maar nooit wat er gebeurd in de wereld. Want Nederland staat per slot van rekening steeds klaar om overal ter wereld militair in te grijpen. Verder wil ik voorstellen dat de Nederlandse minister van defensie nooit meer mag lachen en dansen. Oorlog voeren is per slot een serieuze zaak. Daar vallen doden bij. Feest vieren is dan ongepast. Altijd en overal. En zoals u weet is er helaas altijd overal in de wereld wel ergens een crisis. En omdat er Nederlandse militairen over de hele wereld ingezet kunnen worden, kan er eigenlijk ieder moment wel wat gebeuren. Daar is geen speld tussen te krijgen. Dus voor de zekerheid… nooit meer lachen of feest vieren. Simpel.
We zijn dan ook de Maastrichtse wethouder Gerdo van Grootheest (Groen Links) eeuwig dankbaar dat hij een foto van een carnaval vierende minister Hennis de wereld in heeft getwitterd. Dit getuigt van grote vaderlandsliefde.  Omdat Groen links en de SP, beide natuurlijk serieuze partijen zijn met zeer veel begrip voor defensie, kan hier zeker geen sprake zijn van een politiek een-tweetje om een relletje te trappen en een VVD minister even pootje te lichten zo vlak voor de gemeenteraad verkiezingen. Wie zo iets denkt, begrijpt niet hoe oprecht en onbaatzuchtig bezorgd zo’n Harry van Bommel altijd over defensie is.
Het wordt dan ook echt tijd dat Mark Rutte ingrijpt. Eruit die Hennis! Dan kunnen we gelijk stoppen met dat slappe gedoogkabinet. Mark, sluit een carnavals-akkoord met de SP. Haal Van Bommel binnen als minister van Defensie! Want wie wil er dansen met Van Bommel? Precies! Niemand! Per slot  heeft nog nooit iemand Van Bommel betrapt op een glimlach als het over defensie ging. Een zeer geschikte kandidaat dus. Met steun van de SP heeft het Kabinet gelijk een meerderheid in de Eerste Kamer. In een klap twee problemen opgelost. En losbol Hennis? Verbannen naar het Kielegat. Daar staat een heel kasteel leeg, omdat de bewoners carnaval aan het vieren zijn. Komt dat even goed uit. Bedankt Harry en veel succes in je nieuwe functie.


Fr@ns M@tser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten